Η Ιστορία της Οργάνωσης Seishinkai

Print
Η Ιστορία της Οργάνωσης Seishinkai

Το Seishinkai είναι ένας διεθνής οργανισμός για την προώθηση και διδασκαλία του Shitō-ryū Karate.


Ο οργανισμός Seishinkai ξεκίνησε ως ένα dojo που ονομάζονταν Seishin-Kan, το οποίο ίδρυσε ο Kokuba Kosei στις 6 Ιουνίου 1943 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Το όνομα Seishi-Kan προέρχεται εν μέρει από το χαρακτήρα Kanji για το ναό που βρίσκεται στο τέλος του δρόμου όπου έζησε ο Sensei Kokuba, το Shotennoji. Ο χαρακτήρας Sho μπορεί να προφέρεται sho ή sei και σημαίνει "καθαρό". Πίστευε ότι το πραγματικό καράτε-ντο προέρχεται από την καρδιά και έτσι ονομάζεται dojo Seishin ή "καθαρή καρδιά" dojo.

Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, πολλοί Καρατέκα από την Οκινάουα που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους, ήρθαν στην Οσάκα και επισκέφτηκαν το σπίτι του Κοκούμπα Σένσεϊ. Σε αντάλλαγμα για τη φιλοξενεία, συχνά διδάσκονταν στο dojo Seishin-Kan και έδωσαν ιδιωτικά μαθήματα στον μικρό γιο του Kokuba Sensei, τον Kosho. Το dojo Seishin-Kan έγινε γνωστό σημείο συνάντησης για τους άνδρες στην Οσάκα και πολλοί από τους ιδρυτές του Καράτε δίδαξαν εκεί.

Ο Kokuba Kosei ήταν αφοσιωμένος φοιτητής του Motobu Chōki και μετά το θάνατο του Motobu το 1947, έγινε ο δεύτερος κλάδος του Karate του Motobu, γνωστός ως ryū-kyu Motobu-ha Karate-dō, και το Seishin-kan έγινε το κέντρο της νέας Οργάνωσης, Seishin-kai, προωθώντας αυτό το ύφος.

Το 1959, μετά τον θάνατο του Kokuba Kosei, ο μοναδικός του γιος Kuniba Shōgō (Kosho) έγινε ο τρίτος Sōke του Motobu-ha Karate-do και ο πρώτος Sōke του Motobu-ha Shitō-ryū Karate-do, που δημιουργήθηκε με την ανάμειξη του karate του Motobu με το Shitō-ryū, το οποίο έμαθε από τον ίδιο τον Kenwa Mabuni, και άλλα στυλ που διδάχθηκαν από τους μεγάλους δασκάλους που επισκέφτηκαν τον Seishin-kan. Δεδομένου ότι ήταν μόλις 29 ετών, ο Teruo Hayashi διορίστηκε τεχνικός σύμβουλος και πρόεδρος του Seishin-kai από το 1959 μέχρι το 1970.

Το 1983 ο Sōke Kuniba εγκατέλειψε την Ιαπωνία και μετακόμισε το κέντρο της επιχείρησης για το Motobu-ha Shitō-ryū Karate-do στο Portsmouth VA, και μετά το θάνατό του το 1992, ο Kunio Tatsuno εμφανίστηκε ως Kaicho του Seishinkai. Το dojo του Kuniba στις ΗΠΑ διαχωρίστηκε από τον Seishinkai και έγινε ανεξάρτητο.

Ο Kunio Tatsuno πέθανε ξαφνικά τον Μάιο του 1999 και η οργάνωση Seishinkai σύντομα διαλύθηκε στην Ιαπωνία. Τον ίδιο χρόνο, οι γιοι του Shogo Kuniba, του Kosuke Kuniba και του Kozo Kuniba, σχημάτισαν το Nihon Karate-do Kuniba-kai, το οποίο σήμερα αναγνωρίζεται από την Ιαπωνική Ομοσπονδία Karate-do (JKF) ως το τη βάση του Motobu-ha Shito-ryu.

Η ανεξάρτητη οργάνωση που ονομάζεται Διεθνής Ένωση Καράτε Seishinkai (ISKU) ιδρύθηκε το 1999, τώρα με επικεφαλής τον Sadatomo Harada, ένας από τους σπουδαστές του Kenwa Mabuni, ο οποίος αναγνωρίζεται από το ISKU ως το πέμπτο και σημερινό soke του Seishinkai.
 
Φωτογραφίες των Δασκάλων
 
KOSEI KOKUBA
 
TSOKI MOTOBU
 
SHOGO KUNIBA
 
SADATOMO HARADA
 
KUNIO TATSUNO
 
Web Page Implementation: Kosmas Malandrakis