Ιστορία του Συλλόγου Α.Π.Σ. Χανίων "ο Σ. Καγιαλές"

Εκτύπωση

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ "Ο Σ. ΚΑΓΙΑΛΕΣ", αρχικά ονομαζόταν ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ OKINAWA KARATE ΧΑΝΙΩΝ και είχε πρωτοιδρυθεί στις 04 Σεπτεμβρίου 1989, στην διεύθυνση Κροκιδά 65 στην Αμπεριά Χανίων και τον Ιούλιο του 1990 η έδρα του μεταφέρθηκε στην οδό Γρηγορίου Ε 65, οπού στεγάζεται έως και σήμερα. Ιδρύθυκε από τον προπονητή του κ. Α. Καραϊσκάκη και αθλητές, που είχαν την αγάπη και το μεράκι για εξάσκηση, επιμόρφωση και διδασκαλία επάνω στις πολεμικές τέχνες.

Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, αναγνωρισμένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο σύλλογος σε όλη την πορεία του έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Κρήτης και Ελλάδος στο Okinawa Karate, που ήταν και το πρώτο σύστημα καράτε που καλλιεργούσε ο σύλλογος. Στην πορεία έγινε τροποιήση του καταστατικού, ώστε να καλλιεργήσει ο σύλλογος περισσότερα αθλήματα στους κόλπους του, όπως το παραδοσιακό SHITO RYU KARATE και το επίσημο άθλημα KARATE SPORT.

Σ. ΚαγιαλέςΠαράλληλα, ο προπονητής και τα μέλη του συλλόγου, θέλοντας να τιμήσουν τον Χανιώτη ήρωα της Κρητικής Επανάστασης ΣΠΥΡΟ ΚΑΓΙΑΛΕ, που έκανε το κορμί του ιστό και ανύψωσε την ελληνική σημαία στο Ακρωτήρι Χανίων (όπου δεσπόζει με δέος το άγαλμά του), αποφάσισαν να αλλάξουν την επωνυμία του συλλόγου σε ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ "Ο Σ. ΚΑΓΙΑΛΕΣ".

Η πορεία του συλλόγου ήταν και παραμένει ανοδική, με τη βοήθεια βέβαια όλων. Προέδρων, Διοικητικών Συμβουλίων, αθλητών/τριών, γονέων και φίλων του συλλόγου. Όλοι έχουν συμβάλλει για να φέρουν το σύλλογό μας, στην κορυφή του αθλήματος σε ολόκληρη την Κρήτη, την Ελλάδα, καθώς επίσης την Ιαπωνία και το εξωτερικό, όπου αθλητές του συλλόγου  μας συμμετέχουν σε μεγάλες διοργανώσεις, σεμινάρια και πρωταθλήματα, με διακρίσεις και την εισαγωγή τους στην Εθνική Ομάδα Καράτε της χώρας μας.

Ο γενικός σκοπός του συλλόγου μας ήταν, είναι και θα παραμείνει η άθληση και εκπαίδευση των μελών του, με άξονα το μαζικό αθλητισμό επάνω στις μαχητικές τέχνες που καλλιεργεί ο σύλλογος. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι διαλέξεις που πραγματοποιούνται κατά καιρούς, στόχο έχουν την καλύτερη επιμόρφωση των μελών του, την υγιή προώθηση των αθλητών του συλλόγου στο χώρο του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού, σε όσους αθλητές το επιλέγουν.

Ο σύλλογος διοργανώνει και πολλές πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, όπως εκδρομές, συναντήσεις, συνεστάσεις κλπ, που σκοπό έχουν τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών μεταξύ τους.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές, αθλήτριες, γονείς, πρόεδρους, μέλη του συλλόγου, φίλους και τον Δήμο Χανίων, που μέχρι και σήμερα βοηθάνε καταλυτικά στην ανάπτυξη του συλλόγου.

Υλοποίηση Ιστότοπου: Μαλανδράκης Κοσμάς